skip to Main Content

Cserépkályha megalkuvás nélkül

Több mint 5 évet vártak a megfelelő cserépkályhára és a szakértő mesteremberre, akik dunaföldvári otthonukban szerették volna a kiegészítő fűtést cserépkályhával megoldani.

alku-nelkul– Miért döntöttek a cserépkályha mellett?
– Már a házunk tervezésekor is cserépkályhában gondolkodtunk. Egyrészről az építészünk is sugallta ezt a megoldást, akinek a modernebb építésű cserépkályhájába bele is szerettünk. Emellett – bár használunk hőszivattyút és napkollektort – szerettünk volna egy szilárd tüzelésű alapfűtést. Hosszas utánajárás után úgy találtam, hogy a pelletkazán és a cserépkályha a legjobb hatékonyságú megoldás. A cserépkályha mellett szólt, hogy egyben esztétikai tárgyként is szolgál.

– Miért váratott magára mégis ilyen sokáig a kályha megépíttetése?
– Ahogy tréfásan mondani szokták, annak van BMW-je, aki nem tudja kivárni a Mercedest. Mi annak ellenére nem akartunk kompromisszumot kötni, hogy a kéménybekötő elem a beépítéskor rossz helyre, a falépcső közelébe került, ami jelentősen megnehezítette a cserépkályha betervezését. Több szakembert is megkerestünk ezügyben, de sokáig nem találtuk meg azt, aki az elképzeléseinket meg tudta volna valósítani.

– Hogyan találtak rá Gáborra?
– A Facebook-oldalán megosztott referenciát látva úgy gondoltam, ő lehet az a szakember, akit keresünk. A referenciamunka egy hasonló módon, hasonló környezetben épült cserépkályha volt. Gábor megoldást talált a kéménybekötésre is alsó bekötésű kályhával, emellett olyan formavilágot valósított meg, mely tökéletesen idomul a ház többi részéhez.

– Ezek szerint meglett a Mercedes…
– Azt kell, hogy mondjam, nem volt benne megalkuvás. Bárki látja a cserépkályhánkat, egy szó jut róla eszébe: gyönyörű.

Back To Top