skip to Main Content

Elkészült a 2017-es év ajándék kályhája

A második ajándék cserépkályha története

Ajándék cserépkályha akciónkat idén is meghirdettük, most az idei nyertest (és persze cserépkályháját) mutatjuk be.

Borsosné Szabó Anna Csákváron egyedül neveli 4 gyermekét, akik közül ketten már a felsőoktatásban tanulnak – miközben dolgoznak is, hogy hozzájáruljanak a családi költségvetéshez – a két kisebb gyermek pedig 7 és 14 éves. Annát egy barátnője nevezte az ajándék cserépkályha akciónkra, mivel cserépkályhája tavaly decemberben felrobbant.

„Mivel másként nem tudtam megoldani a fűtést, így a már felrobbant cserépkályhát továbbra is használtam a tél folyamán, így viszont nem lehetett elzárni, mert aggódtunk a szénmonoxid-mérgezés miatt. Így reggelre rettenetes hideg volt, hiszen minden meleg el is távozott a házból” – meséli Anna.

Anna ugyan sokat dolgozik, arra mégsem gondolhatott, hogy saját erőből képes legyen a kályhát újrarakatni. Így aztán nagy meglepetés volt számára, amikor kiderült, legalább emiatt már nem kell aggódnia. A nevezés a barátnőjétől egyfajta hála is volt azért, mert Anna nagyon sokat vigyáz a gyermekeire.

„A barátnőm teljes titokban tartotta, hogy benevezett az akcióra. Így őszinte leszek, először annyira meglepődtem, s egyben kicsit meg is rémültem, hogy nem is tudtam igazán kifejezni, mennyire örülök” – magyarázza Anna.

Bár az akciónál eredetileg cserépkályha-építést ajánlottunk fel két kollégámmal, Öcsödy Gáborral és Lévai Lászlóval, végül a korábbi, – a felajánlottnál egyébként nagyobb – felrobbant cserépkályha szétbontása és újraépítése lett a feladatunk. Az építés jó hangulatban telt, a gyerekek is beszálltak a munkába, anyagot hordtak, mindenben igyekeztek a segítségünkre lenni. Anna pedig reggelit, ebédet készített számunkra.

„Maximálisan elégedett vagyok, nagyon stabilnak tűnik a kályha, s biztos vagyok benne, hogy télen tökéletesen is fog fűteni. Nagyon hálás vagyok Lacinak és a Gáboroknak, ha ők nincsenek, nem tudom, hogy tudtam volna ezt kifizetni, hiszen nem kis kiadás lett volna” – mondta Anna.

Mi pedig örülünk, hogy segíthettünk, s hogy az ajándék cserépkályha ezúttal is jó helyre került.

Back To Top