skip to Main Content

Interjú cserépkályha építésről

Készítettünk egy interjút, beszélgetést egyik elégedett ügyfelünkkel. Saját szavaival mondja el, hogy hogyan jutottak el az elképzeléstől a megvalósításig. Több mint 5 évet vártak a megfelelő cserépkályhára és a szakértő mesteremberre. Dunaföldvári otthonukban szerették volna a kiegészítő fűtést cserépkályhával megoldani.

alku-nelkul
  • Miért döntöttek a cserépkályha mellett?
  • Már a házunk tervezésekor is cserépkályhában gondolkodtunk. Egyrészről az építészünk is sugallta ezt a megoldást, akinek a modernebb építésű cserépkályhájába bele is szerettünk. Emellett – bár használunk hőszivattyút és napkollektort – szerettünk volna egy szilárd tüzelésű alapfűtést. Hosszas utánajárás után úgy találtam, hogy a pelletkazán és a cserépkályha a legjobb hatékonyságú megoldás. A cserépkályha mellett szólt, hogy egyben esztétikai tárgyként is szolgál.
  • Miért váratott magára mégis ilyen sokáig a kályha megépíttetése?
  • Ahogy tréfásan mondani szokták, annak van BMW-je, aki nem tudja kivárni a Mercedest. Mi annak ellenére nem akartunk kompromisszumot kötni, hogy a kéménybekötő elem a beépítéskor rossz helyre, a falépcső közelébe került, ami jelentősen megnehezítette a cserépkályha betervezését. Több szakembert is megkerestünk ezügyben, de sokáig nem találtuk meg azt, aki az elképzeléseinket meg tudta volna valósítani.
  • Hogyan találtak rá Gáborra?
  • A Facebook-oldalán megosztott referenciát látva úgy gondoltam, ő lehet az a szakember, akit keresünk. A referenciamunka egy hasonló módon, hasonló környezetben épült cserépkályha volt. Gábor megoldást talált a kéménybekötésre is alsó bekötésű kályhával, emellett olyan formavilágot valósított meg, mely tökéletesen idomul a ház többi részéhez.
  • Ezek szerint meglett a Mercedes…
  • Azt kell, hogy mondjam, nem volt benne megalkuvás. Bárki látja a cserépkályhánkat, egy szó jut róla eszébe: gyönyörű.

Ha Ön is szeretne hasonlóan pozitív élményekkel rendelkezni a saját cserépkályhának megépíttetése után, akkor keressen bizalommal minket! Cserépkályhákat építünk szerte az országban és Európa több pontján is.

Porgesz Gábor, cserépkályha építő szakember

Telefon: +36 20 367-1657

Email: porgesz@gmail.com

Back To Top