skip to Main Content

Kúpkályha és kemence készítése étteremnek

Egy különleges, betyáros stílusban készülő étterem tulajdonosa, Leidál Csaba keresett meg minket, hogy megépítsük számára a régi korokat idéző, kúp alakú cserépkályhát és a kézműves szemes csempével díszített kemencét, melyhez rézveretes sparhelt is tartozik. A kemencét száradás után fehérre meszeljük majd.

betyaros2

Budapesti étterem kemence és cserépkályha igénye


A Budapesten, az Október 6. utcában található Első Pesti Rétesház Kávéházunkkal is a magyaros vonalat képviseljük, ezt azonban szeretnénk tovább erősíteni a jövőre nyíló éttermünkkel. Az új étterem egyik különlegességét az adja majd, hogy a pincében egy 2-300 m2-es skanzent építünk fel: egy négyezer részes néprajzi gyűjtemény szebbnél szebb darabjaival lesznek a szobák vagy éppen a kiskocsma berendezve. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy korántsem múzeumot építünk, ahol a csendes szemlélődés a jellemző – ehelyett a célunk, hogy vendégeink jól érezzék magukat a múltbéli tárgyak között.

betyaros1

Persze nem csak a helyszín, de az ételek is e magyaros jelleg köré épülnek, így például lesz egy füstölő is, amiben készítünk többek között füstölt libamájat és kacsacombot is.

Korábban már dolgoztunk együtt egy cserépkályha kapcsán, így talált meg újfent minket. Kérem, hogy mondja el mostani elképzeléseit!

Fontosnak tartanám megjegyezni, hogy mivel nem tartozik a pincéhez kémény, ezért mind a cserépkályha, mind a búbos kemence – kérésemre – díszberendezésként készült el. A néprajzi gyűjtemény része volt a kúpos cserépkályha, melyet szerettem volna szétszedetni és újra felépíttetni. Értékes, csodaszép darabról van szó, ezért
mindenképpen megbízható szakember kezébe szerettem volna adni. Azt kell, hogy mondjam, mind a cserépkályha, mind a búbos kemence nagyon szépen, igényesen épült meg.

Ajánljuk a Cserépkályha építése oldalunkat is.

Mi a véleménye a cserépkályha elkészítéséről?

A mai iparosokat nézve sokszor előfordul, hogy nem jönnek időre, nem olyan minőségben készül el egy munka. Itt minden a megbeszéltek szerint történt, időre, szépen megépült a cserépkályha és a kemence, s nem volt semmilyen rejtett költség – így tehát azt mondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok.

Cserépkályhákat Budapesten készítünk magánszemélyeknek, éttermeknek, illetve mindenkinek, akinek szüksége van rá. Országosan és külföldön is.

Részletekért keressen bizalommal!

Porgesz Gábor, cserépkályha készítő szakember

+36 20 367 16 57

Back To Top