skip to Main Content

A cserépkályha az egyik legrégebben használt fűtési módszer, aminek Magyarországon is órási hagyománya van. Az égetett cserép hőtartása kiváló, esztétikai hatása miatt pedig gyakran választják az otthonuk önálló díszítőelemeként. Egy hagyományos cserépkályha segítségével csökkenthetőek a fűtési költségek, emellett függetleníthetjük magunkat a folyamatos gázár- és áramár emelkedésétől. A cserépkályha építés azonban szakembert igényel.

Miért a cserépkályha?

Mert az égő tűz közelsége képes bárkit megnyugtatni. Az átforrósodott cserépkályha enyhén meleg tapintása pedig elégedettséggel tölthet el bennünket. Aki az építés mellett dönt, az a legjobbat választja, ezt erősítheti az otthonunkban fogadott vendégek, családtagok általában elismerő és kissé irigykedő tekintete is.

Amikor új cserépkályha kerül a házba, akkor számítani kell arra, hogy ez kosszal és porral jár. Bár közel sem akkorára, mint amikor bontásról vagy átrakásról van szó. Fontos, hogy új ingatlanok esetében is szükségünk van villanyra és vízre, valamint legalább tíz fokra, hiszen enélkül az anyagok nem kötnek megfelelően, az építés nem lesz biztonságos.

Cserépkályha építésre az ország bármely részében lehetősége van, Ön választhatja ki, hogy mit és hogyan szeretne. A megrendeléstől számítva nagyjából 4-8 hétre van szükség, hogy a cserépkályha elkészüljön. Az újabb típusok esetében kivitelezői nyilatkozatot, számlát, valamint öt év garanciát vállalunk az építményre.

Hogyan zajlik a cserépkályha építése?

1, Kapcsolatfelvétel, ingyenes egyeztetés

Mindenekelőtt vegye fel velünk a kapcsolatot, majd pár alapvető kérdést követően javasoljuk a személyes találkozót. Tudni fogjuk, hogy mit, hol, mikorra szeretnének. Ideális esetben a felmérés 30-40 perc alatt lezajlik. Ez ingyenes.

2, Cserépkályha építésének tervezése

A helyszíni felmérést követően tervet készítünk, amit természetesen megmutatunk, hiszen csak így tudjuk teljesíteni az elvárásokat. Bár mindent meg lehet építeni, ez azonban nem azt jelenti, hogy mindent érdemes is.

Megvizsgáljuk, hogy műszakilag mire van szükség, egy jó műszaki tartalmú kályha ugyanis fontosabb, mint egy pár plusz emelet, párkány, dísz, vagy éppen csavarás. Kiválaszthatja a cserép típusát, színét, mintáját.

3, Építés elkezdése és megvalósítása

Megkötjük a szerződést, majd megegyezünk az építési időről. A végeredmény pedig egy 15-25 évig műszaki tartalomtól függően garantáltan jó minőségű, biztonságosan használható kályha, amihez csak a megfelelő tüzelőanyagot kell kiválasztania.

Végül számlát adunk és 5 év garanciát vállalunk az építményre.

Cserépkályha építés gyorsszolgálat

Amennyiben aggódik az esetleges problémák miatt, akkor van egy jó hírünk. A cserépkályha építési gyorsszolgálatot azért hoztuk létre, hogy a fűtési szezonban ne csak munkanapokon, hanem ünnepekkor is elérhetőek legyünk. Ha tehát bármilyen gond vagy hiba adódik, akkor biztosan szakemberre lesz szüksége. Mi bármikor ki tudunk menni javítani, újrafedni, így tényleg érdemes velünk cserépkályhát építtetnie.

Az általunk forgalmazott csempéket tekintse meg a tudnivalók/kályhacsempe menüpont alatt, ahol megnézheti, hogy milyen színre, mintára, típusra van szüksége. Ettől bármikor lehetősége van eltérni, hiszen az építést bármely gyártó termékével elvégezzük, ha Önnek csak máshol sikerült megfelelő csempét találnia.

Mivel foglalkozunk még a cserépkályha építése mellett?

Érdekli még más szolgáltatásunk is, akkor vessen egy pillantást arra, hogy mivel foglalkozunk még: 

Tehát minden, ami cserépkályha. Hosszú évek alatt modern, antik, kúp és sok más stílusú és formájú kályhát építettünk, javítottunk. Még éttermeknek is készítünk, amivel kapcsolatban ajánljuk ezt az esettanulmányt: Kúpkályha és kemence készítése étteremnek.

Cserépkályha építés árak

Fontos tudnia, hogy mivel egy teljesen új kályháról van szó, így Ön választhatja ki azt, hogy milyen csempével és anyaggal dolgozzunk. Emiatt az árak jelentősen eltérhetnek egymástól. A költségek függnek a cserépkályha nagyságától, a csempe típusától, valamint a belső anyagok felhasználásától. Az árra hatással van még a típus, a forma, az ajtó mérete és fajtája egyaránt. Nem mindegy az sem, hogy Ön biotűztérrel és/vagy külső levegő bevezetéssel szeretne cserépkályhát az otthonába. Mindez azt jelenti, hogy minden esetben egyedi árajánlatot készítünk, miután átbeszéltük a részleteket.

Elérhetőségeink:

Porgesz Gábor, cserépkályha építő szakember

Telefon: +36 20 367-1657

Email: porgesz@gmail.com

Back To Top